Blue Flower

Hefelle Katalin: Zongora-játék

Zongora előkészítő nagycsoportos óvodások és kisiskolások részére
With shipment Utánvételes csomag for 3020,00 Ft
Fogyasztói ár2850,00 Ft
Leírás

Könyvem egyszerű gyermekdalokon keresztül, rajzos formában ismerteti meg a zongorázás alapjait elsősorban a nagycsoportos óvodás és a kisiskolás korú gyermekekkel. 15 éves zongoratanári tapasztalatom alapján úgy vélem, ez a tartalom és forma nagyon praktikus, mert segítségével már 5 éves gyermekek figyelmét is tartósan, akár 15—20 percem át fenn lehet tartani. Ennél fiatalabbak számára koncentrált kézmozdulatok pontos betartása még nehéz feladat. Idősebb gyermekeknél a tanítási alkalmak hossza 40-45 perc is lehet.

Ez a játékos, rajzos-mesés módszer alkalmas rá, hogy segítségével a gyermek gondolkodásában, koncentráló képességében éretté váljon a kottaolvasás ismereteinek elsajátítására, miközben maga a zongora is átalakul egy ismeretlen „óriás-monstrumból” mindennapi ismerőssé, sőt alapszinten megszólaltatható hangszerré.
A rövid dalocskákat úgy válogattam, hogy azokat a gyermekek ismerjék az óvodából, de nagy részük a szülők számára is jól ismert legyen. Ezeknek a dallamoknak zongorás való megszólaltatása ugyanis könnyebben megvalósítható, hamarabb szerez sikerélményt a kicsiknek, ráadásul kiválóan alkalmasak éneklésre is. A könyv elején a könnyebb dalok találhatóak, a folytatásban a nehezebbek.

Hefelle Katalin