Blue Flower

Gerzanics Magdolna lemezajánlójaVeszprémből, illetve Veszprém környékéről való fiatalok csoportja a Virtus Együttes. Amikor erőteljesen megszólalnak a színpadon, mindenkinek felderül az arca, és valami ilyen gondolatai támadnak: „igen, ez az amit gyakran szeretnék hallani, ez az ami őrzi a múltat, s példát ad a jövőnek”.

Most a csoport megjelentetett egy CD-t, amely 10 népdalösszeállítást tartalmaz. Talán nem véletlen, ők is tízen vannak, Berta Alexandra, Adorján András, Dobos Péter, Kauker Zoltán, Keil András, Kelemen Máté, Leipold Gergő, Mészáros Benedek, Miklósik István és Schindler Péter.

Az indulás a veszprémi Lovassy László Gimnáziumban történt 2003-ban. Mint középiskolás diákok, a keszthelyi Helikon Ünnepségeken indultak énektanáruk biztatására, és a legnagyobb meglepetésükre, a verseny fődíját kapták a népzenei kategóriában.

Az eltelt 7 esztendő sok változást hozott életükbe, de – Miklósik István állítása szerint -, egy dolog állandó köztük, a barátság és a népzene szeretete. Ez fűzi össze őket, s arra sarkallja a csoportot, hogy szabadidejükben együtt legyenek, és újabb és újabb népdalokat tanuljanak meg, maguk és mások örömére.
Ennek a bizonyítéka ezen lemezük, amelynek lemezbemutató koncertje 2010. december 4-én lesz Veszprémben.

Dr. Gerzanics Magdolna népzenekutató